na vrh

Intervju

Vidi sve | Str.:
 • Umetnik u kuhinji i dobitnik Mišlenove zvezde -Tomaž Kavčić: Biram po osećaju i uvek krećem od ukusa

  Tomaž Kavčić

  Tomaž Kavčić je četvrta generacija vlasnika restorana "Pri Lojzetu", koja se 1997. godine preselila u dvorac Zemono u Vipavskoj dolini u Sloveniji. Ovaj restoran nije samo oaza za sve ljubitelje slasnog zalogaja, već i mesto gde se okuplja dobro društvo, čiji doživljaji se prepričavaju danima posle. Tomaž Kavčić je poslednjih godina dobio mnoga priznanja, a u junu prošle godine stiglo je i međunarodno priznanje – "Mišlenova" zvezda. Svi koji su posetili ovo mesto i koji poznaju Tomaža, kažu zasluženo! Tomaž za Life magazin otkriva mnoge tajne svog posla, ali i šta za njega znači ovo priznanje.

 • INTERVJU Joškin Šiljan: Ne slušajte ničije savete, nego stvarajte sebe i sve oko sebe

  Slika Joškin Šiljana FOTO: Privatna arhiva

  Ozbiljno zezanje. Proizvodnja likovne igre na sve moguće i nemoguće načine. Stvaranje radosti u ljudskom pogledu. Aerobik za oči.... Prosto, samostvaranje likovnog prostora, likovne stvarnosti za potpunu slobodu delovanja likovnog bića da postoji, živi da stvara sebe i svet oko sebe. Ovako svoje radove i svoju umetnost vidi slikar Joškin Šiljan, po vokaciji građevinski inženjer, koji se slikarstvom aktivno bavi od 1987. godine.

 • Lidija Delić - Dok stvaram, uvek se vodim intuicijom

  Lidija Delić FOTO: Nina Ivanović

  Brojni su problemi koji postoje u polju savremene umetnosti, i veoma je važno naglasiti da pojedinci uvek ostaju prepušteni sami sebi.

 • Kaja Žutić: Kultura je obično u budžaku

  Katarina Žutić FOTO: Srahinja Aćimović

  Veliki je problem mladima da se ostvare u vremenu gde estrada vodi glavnu reč i sve se svodi na rijaliti programe. Njima je potrebno da se pravilno razvijaju, da bi u kasnijim godinama postigli pun kapacitet svog dara - rekla je u intervjuu za Life magazin glumica Katarina Žutić.

Vidi sve | Str.: