na vrh

Čišćenje lica je glavna preventiva dobre nege

Način života, koji je ubrzaniji i stresniji nego ikad, promenjen način ishrane, sve manje vremena za prirodu, a sve više stresa. Sve ove i mnoge druge okolnosti dovele su do toga da se ljudi u današnje vreme oseća nezadovoljno. To nezadovoljstvo i želja da se sve brzo dešava doveli su do pojave fast food-a, fast fashion i na kraju fast beauty.

Pročitajte još: Nega kože u proleće

Danas svako može odlaskom kod kozmetičara promeni svoj izgled, osveži kožu, sakrije bore, ili popularno rečeno ispegla lice. Odličan naćin da trenutno učinite nešto za sebe. Međutim, da li ste svesni posledica?

Vlasnica jednog kozmetičkog salona u Beogradu, viši kozmetičar i estetičar Sanja, koja je svoje iskustvo od 15 godina stekla u Nemačkoj, otkriva šta je ono što svaka žena mora da zna i mora da uradi sa svojom kožom lica.

Svaka žena je lepa na svoj način. Velika greška koju danas mnoge žene prave jeste što ne čiste svoju kožu na pravi naćin. Svaka žena mora minimum četiri puta godišnje da ode na tretman ćiščenja kože lica. To je jednostavno opšta kultura održavanja higijene kože. Takođe, svaka žena posle 25. godine mora da zna kakav tip kože poseduje i da prati promene koje se dešavaju tokom starenja, jer koža takođe trpi promene.

Čišćenje lica

Najvažnije od svega je to da pre nego što se kozmetolog upusti u rešavanje bilo kakvog problema svog pacijenta, najbitnija je dobra analiza stanja kože. Koža lica se sastoji od nekoliko regija i svaka je posebna priča i tretira se drugačije.

Prema Sanjinim rečima, Beauty Society, koji je usmeren na medicinske, higijenske i biološke tretmane lica uz kvalitetnu kozmetiku u kombinaciji sa fotodinamskom Geno led terapijom.

Još jedan savet, koji ona daje je ultrazvučni tretman lica koji omogućava čistu i svežu kožu, a samo izvođenje tretmana tako kratko traje i ne ostavlja apsolutno nikakve tragove. Može se uraditi u pauzi za ručak i nakon toga se možete vratiti svakodnevnim obavezama. Bezbedan, bezbolan i učinkovit tretman, kojim se sa kože skidaju mrtve ćelije, višak masnoće i čiste pore, osnovni je korak svake nege.

Dejstvom ultrazvuka poboljšava se mikrocirkulacija i oksigenacija kože nakon čega je lice i čisto i hidrirano. Ovakav vid tretmana je poznat i kao „tretman pred važan događaj“, jer osim što čiste kožu, ultrazvučne vibracije rade jednu finu mikromasažu i opuštaju mimičnu muskulaturu, tako da lice nakon tretmana izgleda odmornije, zategnutije i mlađe.

Ono što je "must have", posebno u prolećnim danima je higijenski tretman lica, koji uvek mora individualno biti prilagođen svakoj osobi posebno, od prvog do poslednjeg koraka. Higijenski tretman lica se nikako ne radi na isti način i jednako na svakoj koži.

Čiščenje kože lica predstavlja osnovu higijene svakog klijenta koji dolazi na tretman. Uklanjanje mitesera i bubuljica, čišćenje pora, ali i aktivacija cirkulacije masažom lica podrazumevaju se u okviru higijenskog tretmana. Pre samog tretmana, Sanja predlaže da uradite konsultacije, kako biste znali da li je higijenski tretman zaista najbolji izbor za vasu kožu i stanje u kom se ona trenutno nalazi. Nakon ovog tretmana svaka dama može da se odluči za neku dalju korekciju na svom licu, jer će efekat sigurno biti bolji, ili se može prepustiti kućnom negovanju. Najvažnija je negovana i čista koža, sve ostalo je prolazno.

Samo na temeljno očišćenoj koži ima smisla raditi antiage i svaku drugu negu, pa i tretmane estestke medicine.

Autor: Life magazin