na vrh

Ljubavna priča koja traje više od pola veka: Bračni par Martinetti dokaz da ljubav, poštovanje i poverenje mogu sve

Bračni par Martinetti
Bračni par Martinetti
Često se pitamo da li danas postoji prava ljubavna priča, baš kao ona koju gledamo na filmovima?! Još kad se u nju uplete muzika, kao ribaru mreža, onda je to pravo blago. Da, postoji, a za to je pravi dokaz bračni par Martinetti.
On se pesmom još daleke 1968. godine zapitao "Koga to zapravo volim u Herceg Novom" i sa svojom grupom Exodusi koja traje 54 godine, obeležio sve hercegnovske i bokeške fešte, uz nezaobilazni i najznačajniji Praznik mimoze. Uz to je Zoran Zoro Martinetti decenijama bio prva truba Gradske muzike Herceg Novi, jedini dimnjačar grada, čovek za koga je Dragoljub Đuričić svojevremeno rekao da možda nikada ne bi bio muzičar da nije bilo Zora! 
Bračni par Martinetti
A Zoro je uz sve to i kapetan bračne lađe u kojoj mu je njegova Mirjana Mira jarbol i sidro. Ništa manje kreativna, upamćena kao prva činelistkinja velike Jugoslavije koja je u čuvenoj Kviskoteci Olivera Mlakara bila zagonetno lice baš sa pitanjem: Ko je prva i tada jedina činelistkinja u SFRJ? Uz to, Mira je radila kao fizioterapeut u Institutu dr Simo Milošević u Igalu, bila omiljena kod svojih pacijenata i uvažena je kulinarka novskih specijaliteta, ali i humanitarka. Ovaj idilični par svojom bračnom lađom plovi više od pet decenija. Njih dvoje, a jedna duša, daju Herceg Novom svoj pečat značaja braka kao institucije.
Kako sijaš, tako će tebi da obasjava, kaže poslovica, ali nije ni čudno što su Mira i Zoro bili inspiracija bračnom paru - hit mejkerima Nataliji Preočanin Samardžić i Branislavu Samardžiću, da ih jedne junske noći prošlog leta pesmom iznenade! Posle mnogo radosti sa obe strane i suzom nežnijeg dela, aranžman je poveren Mirinom i Zorovom sinu, uglednom svetskom muzičaru Ivanu Ivu Martinetti, koji je i reditelj spota zajedno sa svojim drugom Philippe-om Klose Guitar Man proslavljen rediteljem. A spot je tek pravi raritet, jer je rađen na Tajlandu! Ljubav, poštovanje i poverenje mogu sve.