na vrh

Beogradski irski festival - Izložba fotografija Endrua Ketlina, pred beogradskom publikom Šinejd O Konor, Bono, Mur, Mekgauan, Fjuri...

Endru Ketlin
Endru Ketlin

Izložba fotografija istaknutog umetnika Endrua Ketlina, biće otvorena 2. marta na gradskom šetalištu Sava Promenada. Izložba se organizuje u okviru jubilarnog, desetog Beogradskog irskog festivala, a ulaz na manifestaciju je slobodan. 

Pročitajte još: Iložba ples.pokret.slika u galeriji Podroom KCB

Na izložbi će biti prikazane fotografije iz nove knjige “Pesma bunta – lica irske muzike” na kojima će domaća publika i gosti prestonice imati priliku da vide neke od najvažnijih muzičara kao što su Liam O’Maonlai, Šejn Mekgauan, Šinejd O Konor, Bono, Kristi Mur, Finbar Fjuri, Fergal Šarki, Bob Geldof, Damien Dempsi, Fil Linot i Rori Galager. Poznati po svojoj energiji, kako na sceni, tako i van nje, ovi umetnici izmenili su lice irske muzike i pretvorili je u međunarodnu silu kakva je danas. 

Šinejd O Konor

- Jedna od tema koje autor izložbe Endru Ketlin prepoznaje jeste borba, energija koja se budi u potrazi za slobodom, a čija se ekspresija krije u muzici. Svi u Irskoj znaju da pevaju, jer je to sastavni deo našeg identiteta. Ta zadivljujuća snaga koju poseduju muzičari kakvi su Bob Geldof, Fin Linard, Van Morison ili Bono, dolazi iz borbe za nezavisnost. Srbija se takođe tokom istorije borila za slobodu i zato, neposredno, razume o čemu irski muzičari pevaju. Čak iako ne razumete reči, vi osećate tu energiju - kazao je Jaš Kaminski, direktor Beogradskog irskog festivala. 

Endru Ketlin

Beogradski irski festival (BIF) zamišljen je kao sinergija filmske, muzičke, likovne i književne umetnosti. Program festivala daje pregled irske kulture i uključuje jake društvene, istorijske i kulturološke elemente. BIF ima za cilj da uvede, informiše, edukuje i pre svega zabavi srpsku publiku. 

Izložba na Sava Promenadi biće otvorena do 31. marta. 

Autor: Life magazin