na vrh

Izložba Lost landscape Predraga Damjanovića u KvArt BW: Slike, crteži i instalacije iz raznih umetničkih faza

The Son of the gun
The Son of the gun

Izložba „Lost landscape“ umetnika Predraga Damjanovića biće otvorena u subotu, 26. marta sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija. 

Kroz celokupno stvaralaštvo Predraga Damjanovića prisutno je izuzetno interesovanje za film i filmsku estetiku, čiju narativnost i likovnost vešto transponuje u slikarski medij. Umetnik kroz rad ispituje odnos nesvesnog i stvarnog, fantaziju pojedinca i njeno transponovaje na realnost. Na izložbi „Lost landscape“ biće prikazane slike, crteži i instalacije iz nekoliko Damjanovićevih ranijih stvaralačkih faza koje obuhvataju period od 2012. do 2022. godine. 

Predrag Damjanović

Predrag Damjanović završio je osnovne i postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na istom fakultetu. Dobitnik je prve nagrade za crtež iz fonda „Akademik Vladimir Veličković“. Od 2011. je član ULUS-a sa statusom samostalnog umetnika. 

Izložbu „Lost landscape“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 6. aprila 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan. 

Autor: Life magazin