na vrh

Izložba 'Feel The Fear And Do It Anyway' u Galeriji Funnel Contemporary

Galerija Funnel Contemporary u saradnji sa Austriskim Kulturnim Forumom priređuje samostalnu izložbu umetnika Norbert Brunner-a u izlagačkom prostoru Galerije Funnel Contemporary na Dorćolu u ulici Dunavska 21, a otvarnje događaja je predviđeno za 03. jun u 20 časova.

Norbert Brunner (rođen 1969, Hohenems, Austrija) je austrijski konceptualni umetnik. Brunnerovi radovi su veoma pažljivo rađeni objekti od materijala kao što su akrilno staklo,klirit, kliritno ogledalo. Precizno štampane tačke na akrilnom staklu pedantno složene na nekoliko akrilnih površina daju trodiminzijalnu sliku njegovim radovima. Često na njegovim radovima susrećemo poruke koje nas podstiču na razmišljanje.

Pročitajte još: Izložba "Improvizacije" Save Pekovića i Ljubomira Vučinića u Galeriji Radošević

Rečenice ili čak par reči u kombinaciji sa pažljivo izabranim fotografijama koje umetnik naknadno transformiše u detaljno raspoređene tačke on nastoji da nam na taj način replicira njegov doživljaj datog umetničkog dela.

Često gledajući njegov rad stiče se utisak da umetnik ima nameru da nas podseti na snagu sublimativnih poruka koje vešto sakrivene najstoje da nas osvoje kroz našu znatiželjnu prirodu u otkrivanju dela koje stoji ispred nas. Norbert generira objekte iz "izvora" svakodnevnog života i prenosi perceptivne strukture koje pozivaju gledaoca da učestvuje u stvaranju datog doživljaja na njemu svojstven način.

Norbert Brunner je diplomirao na akademiji primijenjenih umjetnosti u Beču. Trenutno živi i radi na relaciji Beč – Njujork. Njegovi radovi su uvršteni u značajne kolekcije širom sveta kao što su : New Britain Museum of American Art - Connecticut,USA, CT 21c Museum, Louiosville - USA, The Museum of Arts and Design - New York,USA,  NY LMU Eye Hospital - Munich, Germany, Artothek Austria 21 Haus, Vienna - Austria , Belvedere 21, Vienna - Austria, MUSA Museum Vienna - Austria, i mnoge druge kolekcije.

Predrag Popara, Funnel Contemporary