na vrh

IZAĐITE IZ ZAČARANOG KRUGA NOSTALGIJE I NEZADOVOLJSTVA: Sedam grešaka koje prave imigranti u inostranstvu!

Toronto, Kanada FOTO: Unsplash
Toronto, Kanada FOTO: Unsplash

Za mnoge koji odluče da spakuju kofere i presele se iz svoje zemlje i svoje "zone komfora" u neku drugu, život u početku svakako nije lak! Novi imigranti prave razne greške, što iz neznanja, što iz straha, što iz želje da se što pre prilagode novoj sredini.

Nekadašnja novinarka RTS-a Irina Đorđić već pet godina živi u Kanadi, a na svom jutjub kanalu i Instagram profilu "Irina u Kanadi" podelila je sedam najčešćih grešaka koje prave novi imigranti, ali i savete kako da ih ne napravite. Irina se u svom videu osvrnula na greške koje su utvrdili psiholozi koji se bave ovom temom.


- Ovo se ne odnosi samo na Kanadu, već na imigraciju u bilo koju državu u koju se preselimo i shvatimo da je sve drugačije! Kultura komunikacije, poslovanja, druženja, vrednosti koje se neguju, tradicija, način druženja, odgajanja dece…vrlo često sve što mislimo da znamo o jednom društvu pada u vodu kada zagrebemo ispod površine i shvatimo koliko su velike i suštinske razlike u odnosu na kulturu iz koje dolazimo - objasnila je Irina, i dodala da nemogućnost da se naviknu na sve to što im je novo i drugačije, neke imigrante godinama drži u začaranom krugu nostalgije i nezadovoljstva, i večitom poređenju sa "onim kod kuće".

A, koje su to greške koje migranti najčešće prave, poslušajte u videu:

Autor: Life magazin