na vrh

Kako je Srcolica postala više od obične stolice: Hoklica u obliku srca 'priča' jezikom ljubavi

Srcolice FOTO: Arhiva Boreal
Srcolice FOTO: Arhiva Boreal

Baš kao što je istorija svake ljubavi ispisana srcem, tako je i Srcolica nastala da bi izmamila osmeh jedne devojke, postajući više od lepe, udobne i atraktivne hoklice od punog drveta. Stolica u obliku srca osmišljena je da umesto nas izrazi najnežnija osećanja i bude oslonac ljubavi, napravljena da oplemeni dečji kutak, namenjena za udobne penzionerske dane, pitka za zdravice, izabrana za posebne trenutke. Nežna i topla kao ljubav, stabilna i jaka kao drvo. Srcolica je pravi izbor hrabrih, ali i onih štedljivih koji uvek više govore delima nego rečima.

Barska pufna FOTO: Arhiva Boreal

Zašto je, tako savršena i za dnevne rituale meditacije baš kao prva jutarnja kafa, postala više od obične stolice, za Life magazin otkriva njen „tvorac“ Petar Borović iz Rume, koji sa pozicije direktora „Boreala“ već godinama unazad unosi pravu revoluciju u svet dizajna i proizvodnje nameštaja.

Originalno smeli izraz emocija

Kako biste opisali istoriju nastanka Srcolice ili - zašto baš hoklica u obliku srca?

Srcolica je nastala sasvim slučajno - kao želja moje, tadašnje devojke, a današnje supruge, da joj napravim hoklicu u obliku srca. Posle pozitivne reakcije naših prijatelja, shvatili smo da ima nečeg posebnog u toj hoklici i odlučili smo da je pravimo serijski.

Petar Borović FOTO: Arhiva Boreal

Šta je to što Srcolica ima, a druge šamlice nemaju?

Rekao bih da ima taj smeli, direktni izraz ljubavi kroz srce kao večiti simbol. Kvalitet izrade, toplinu i lepotu plemenitih vrsta drveta, a sve u skladu sa modernom tehnologijom.

Pročitajte još: Kako je priča Skota Nisona vratila veru u ljude?

Kada ste razmišljali o ciljnoj grupi, čiji profil Vam se prvi ukazao?

Na početku smo pomislili na mlade, zaljubljene parove koji uživaju u životu i oplemenjuju ga sitnicama. Ali priča je zapravo mnogo dublja - Srcolica je upotreban, kvalitetan predmet koji traje i može da vas prati kroz ceo život.

Srcolica FOTO: Arhiva Boreal

Uživanje na „visokoj nozi“

Koliko je, u međuvremenu, Srcolica napredovala ili „porasla“ do stolice za uživanje na visokoj nozi?  

Kada su deca počela da primećuju hoklicu, ona je spontano počela da napreduje. Rešili smo da njima prilagodimo novi model, te smo je smanjili da bi bila još slađa. I to se pokazalo kao pun pogodak. Deca je sada prosto obožavaju. A, kada smo već počeli da širimo kolekciju, logičan nastavak je bila - barska Srcolica. I ona je dobila mnogo pozitivnih reakcija. Zamislite mladi bračni par koji se useljava u svoj prvi stan, pa kao odraz ljubavi i želje da prostor odiše najlepšim osećanjem, u njega unosi barske stolice u obliku srca. Na kraju, kao kruna, uradili smo mogućnost ispisivanja širokog dijapazona poruka koje su ovaj proizvod učinile idealnim kao lični poklon. Kao izraz ljubavi. A, ona nikada nije samo jedna, već može biti i roditeljska, prijateljska, kumovska, kolegijalna...

Pročitajte još: Nikola Vranić - od uspešnog baletana do beskućnika

Srcolica je uspela da „uđe“ i u novogodišnje paketiće i da tako izvuče osmeh mnogim mališanima. Za koga bi  još mogla da bude prikladan poklon?

Dečje Srcolice su se sjajno pokazale kao novogodišnji i božićni poklon za decu čiji su roditelji zaposleni u raznim firmama. Njihovi poslodavci su ih prepoznali kao originalan dar, je je svaka Srcolica personalizovana sa biranom porukom i logom preduzeća. Mnogo zaljubljenih parova izabralo je Srcolicu kao poklon voljenoj osobi za Dan zaljubljenih. Unučićima i deci je izmamila najlepše osmehe. A isto tako je lep poklon za deku, baku, mamu ili tatu. Ulepšala je već i mnoga venčanja, rođendane, rođenja, pa i praznik žena.

Srcolica FOTO: Arhiva Boreal

Možemo li da kažemo da za nju ne postoje starosne granice i da je kao „Politikin zabavnik“ namenjena svima, od 7 do 77, i još ranije i još kasnije?

Tako je, u njoj se prosto uživa. Srcolica raduje, ne pitajući za godine. Ima moć baš kao i muzika, samo jedan pogled na nju može da vrati lepe uspomene, seti vas na neke ljubavi koje je nadživela ili koje još uvek žive. Može da bude dokaz da su neki odnosi nesalomivi i trajni, baš kao i ona sama.

Oblačić FOTO: Arhiva Boreal

Sva lica srca

Ljubav je uvek u modi, a Srcolica uvek u pravom ambijentu. "Slaže se" sa  modernim, klasičnim ili retro nameštajem, ne štrči ni u velikim ni u malim prostorijama. Ako želite da je ponesete na piknik, zašto da ne?! Dobro će se "snaći" i u prirodi. Prefinjena je, a opet jednostavna. Upečatljiva, a tako sofisticirana. Živopisna, a odmerena. Primer da lepota i udobnost mogu da idu zajedno. Napravljena da traje i  pruža osećaj sigurnosti i komfora. Da bude ukras sa upotrebnom vrednošću i poklon sa dušom. Identitet krije i iza svojih lepršavih imena - Jastučić, Oblačić, Plima, Pufna...

Barska plima FOTO: Arhia Boreal

Dečija Drvenac FOTO: Arhiva Borel

Srcolica Library FOTO: Arhiva Borel

Srcolica Kids room FOTO: Arhiva Borel

Srcolica Family FOTO: Arhiva Borel

Heart stools train FOTO: Arhiva Borel

Autor: T.M.L.