na vrh

BRC Plogging kod Brankovog mosta: Džogirajte i očistite okolinu sa Beogradskim trkačkim klubom

Plogging FOTO: Tatyana Aksenova
Plogging FOTO: Tatyana Aksenova

Beogradski trkački klub (BRC) najaktivniji rekreativni klub u našoj zemlji u nedelju, 17. aprila u 9 časova organizuje plogging kod Brankovog mosta, sa novobeogradske strane.

Plogging je aktivnost koja podrazumeva kombinaciju džoginga i sakupljanja otpada tokom trkačkog treninga.

Iako komunalne službe obilaze šetališta Beograda proleće obično otkrije sve ono lepo što ima naš grad, ali i ono što ne treba da bude na trkačkim i stazama za šetanje i u prirodi oko njih.

Plogging FOTO: James Kay

Zato će članovi Beogradskog trkačkog kluba i svi zainteresovani građani/ke na Novom Beogradu od Brankovog mosta pa na dalje niz stazu i park, sa džakovima u rukama osloboditi okolinu od đubreta i odraditi jedan fini lagani dodatni trening.

Plogging potiče od švedske reči “plogga” i kombinacija je reči “podiži” i “trči”, a opisuje aktivnost kojom se u toku trčanja skuplja smeće svuda kuda se prolazi.

Beogradski trkački klub je već nekoliko puta podsticao svoje članove da postanu “plogeri” jer ako neko prolazi svakodnevno pored bačenog otpada to su trkači.

Plogging FOTO: Beogradski trkački klub

Poslednji put kada je ovaj klub priredio ovakvu akciju sakupljeno je i prosleđeno na reciklažu 30-ak velikih džakova za đubre.

Klub će obezbediti rukavice i vreće za sortiranje otpada, a na vama je samo da dođete i učinite nešto lepo i korisno i za vašu okolinu.

Autor: Life magazin