na vrh

PRIRODNA, HEDONISTIČKA OAZA SMEŠTENA USRED ISTRE: Meneghetti - luksuzni raj između Pule i Rovinja

Meneghetti
Meneghetti
Između Pule i Rovinja ušuškan je luksuzni vinski hotel i restoran Meneghetti - prava prirodna, hedonistička oaza na površini od 12 hektara. Ovaj rajski hotel nalazi se u mestu Bale, a okružuju ga istarski vinogradi i maslinjaci.
FOTO: Meneghetti

Kombinacija modernog i stilskog čini enterijer ovog hotela koji u svojoj ponudi ima predivne sobe i vile, otvoreni i zatvoreni bazen, ali i vrhunsku ponudu vina iz Meneghetti vinarije, koja godišnje proizvede oko 100.000 flaša vina vrhunskog kvaliteta, uzgajanog na samom imanju, i hrane, za koju su zaslužni talentovani kuvari i njihovi jedinstveni recepti.

Tradicija ovde nije isprazna floskula, već most koji spaja prošlost i budućnost. Uz degustaciju Meneghetti vina, na raspolaganju su isključivo lokalni proizvodi malih proizvođača poput najfinijih sireva, pršuta i maslina, kojima se podstiče proizvodnja kvalitetne i lokalno uzgajane hrane. 

Pročitajte još: Vinsko putovanje kroz Mađarsku - tradicija stara više od hiljadu godina

Ova autentična istarska kuća nudi svim hedonistima idealnu bazu za opuštanje, izlete biciklima, ali i duge šetnje. Skriveni mir, uživanje u plemenitim zvucima prirode i čisti mediteranski vazduh čine ovaj istarski mikrokosmos. U samom centru Meneghetti oaze je kuća od kamena, stara gotovo dva veka, koja je zatečena na imanju. Ona je bila inspiracija za sve objekte ovde izgrađene, koji bez izuzetka slede tipičnu istarsku kombinaciju kamene fasade i drvenih greda. Enterijerom smeštajnih jedinica dominira toplina drveta, nadograđena kvalitetnim nameštajem pretežno pastelnih i svetlih boja.

FOTO: Meneghetti

Ako poželite da odmorite telo, opustite um i nahranite duh, onda je Meneghetti prava destinacija za vas.

Ovaj nesvakidašnji hotel i vinarija svojom zaokruženom ponudom i ljubaznom uslugom omogućiće vašim čulima senzacije kakve ćete dugo pamtiti.

Autori: Life magazin i slikeiprilike.com