na vrh

STIŽE X-WATERS BELGRADE: Svetska plivačka franšiza od ovog leta prvi put u Srbiji!

Ada Ciganlija FOTO: Promo
Ada Ciganlija FOTO: Promo

Beograd će prvi put biti domaćin svetskog plivačkog takmičenja u dužinskom plivanju na otvorenim vodama, X-Waters Belgrade. Plivački spektakl održaće se na Adi Ciganliji, 11. septembra na kome će učestvovati oko 200 najspremnijih plivača iz Rusije, Srbije i zemalja regiona. 

Distance koje su na programu su nautička milja (1.85km), 3.5 km i 7 km kao i revijalna trka za decu od 100 metara. Kao svojevrsni izazov, plivači će preplivavati Savsko jezero po dužini.  

- Želeli smo da Beograd i Adu Ciganliju stavimo na mapu svetskih gradova u kojima se slavi plivanje. X-Waters okuplja više od 20.000 plivača, pre svega iz Rusije, a zbog tradicionalnog prijateljstva naše dve zemlje, mislim da imamo šansu da ugostimo više hiljada ruskih plivača i njihovih porodica u narednim godinama. Za Beograđane ovo će pak biti jedinstvena prilika da uzdužno preplivavaju Adu, jednom ili dva puta. Radujemo se što ćemo bazene zameniti otvorenom vodom, a na Adu dovesti jedan zaista svetski događaj. Naš slogan “All Swimmers Are Champions” za nas znači da je svaki plivač pobednik i želimo da u sledećim godinama pomognemo razvoj ovog vida rekreacije - rekao je povodom takmičenja direktor trke Veroljub Zmijanac.

Ada Ciganlija FOTO: Promo

X-Waters serija takmičenja nastala je u Rusiji sa jednostavnom idejom: povratak u vodu! Od Malte do Arktika, preko Moskve, Vladivostoka i Bajkala, X-Waters događaji uvek garantuju neobične i izazovne lokacije. Plivači koji dolaze na njih su takmičari iz celog sveta i reprezentuju više od 30 zemalja. 

Trku organizuju sport marketing agencija SportIT, Plivački klub 11. april, uz pomoć JP Ada Ciganlije, a uz podršku Plivačkog saveza Srbije.

Prijave za događaj su otvorene i nalaze se na linku: https://x-waters.com/events/belgrade/?lang=en, a rane prijave su otvorene do popune 25 mesta po svakoj trci. 

Autor: Life magazin