na vrh

Zašto su Maldivi i Sejšeli egzotični raj?

Maldivi FOTO: Unsplash
Maldivi FOTO: Unsplash

Iako je odlazak na Maldive i Sejšele možda postala stvar prestiža (doduše, treba puno novca), ove dve egzotične destinacije nisu uzalud želja svih onih koji hoće da se izoluju, odmore i potpuno isključe od previše stresne svakodnevice.

Maldivi su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu. Iako je čini 1.200 ostrvaca, među kojima je oko 200 naseljenih, od toga se samo 100 koristi za turizam.

Maldivi FOTO: Unsplash

Južno od Indije i Šri Lanke, 26 koralnih ostrva (atola) formira lanac koji podseća na bisernu ogrlicu usred okeana. Atoli su nastali erupcijom vulkana u neka davna vremena. Ostrva s palmama, kao prirodna barijera protiv mora, formiraju lagune sa nestvarno lepom tirkiznom bojom mora i belim peskom a koralni grebeni su su dom za 1100 vrsta riba. Maldivi su inače najmanja azijska zemlja i najniža zemlja na planeti, sa najvišom nadmorskom visinom od pet metara.

Sejšeli FOTO: Unsplash

Sejšele čini arhipelag ostrva, takođe smeštenih u Indijskom okeanu, na oko 1.600 kilometara od istočnih obala Kenije i Tanzanije. Sejšeli imaju više od 115 ostrva, a danas u ovoj ostrvskoj republici živi mešavina raznih naroda, od afričkih, preko evropskih, do azijskih, a to bogatstvo najviše se ogleda u tradiciji, običajima, muzici, kuhinji, umetnosti...Ovaj izolovani raj nudi ima prelepe plaže sa sitnim belim peskom i tirkizno more.

Ako ste se pitali zašto svi žele na Maldive i Sejšele, ove fotografije će vam otkriti tajnu, a ako ipak odlučite da idete, ponude za Maldive možete pogledati OVDE, a za Sejšele OVDE.

Egzotični raj FOTO: Unsplash

Egzotični raj FOTO: Unsplash

Egzotični raj FOTO: Unsplash

Egzotični raj FOTO: Unsplash

Autor: Life magazin