na vrh

Izložba PLAVA PILULA Aleksandre Kokotović: Ekspresivne i apstraktne slike istražuju unutrašnji sukob i naše postojanje

Izložba „Plava pilula“ umetnice Aleksandre Kokotović biće otvorena u četvrtak, 27. januara sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

- Ekspresivne, slojevite, apstraktne slike Aleksandre Kokotović istražuju unutrašnji sukob koji doživljavamo kao ljudska bića, nastojeći da postanemo celi, preispitujući naše postojanje i svoja osnovna uverenja - kazala je Kristin A. Buechelmaier, magistar istorije umetnosti.

Pročitajte još: Izložba Osmi kilometar u Muzeju Jugoslavije do 15. februara

Beuchelmaier dodaje da se umetnica služi pretežno hladnim nijansama, aludirajući na harmonizaciju uma, tela i duše, dok je posmatrač pozvan da sam stvori sopstvenu istinu. Rad Kokotovićeve ispituje ljudsku egzistenciju i duhovnost, nadahnjujući samorefleksiju i dovodeći u pitanje društvene norme na tu temu.

Aleksandra Kokotović

Aleksandra Kokotović je vizuelna umetnica koja svoj rad izražava kroz slikarstvo, vajarstvo, crtež, grafiku, performans i instalacije. Priredila je 35 samostalnih izložbi u renomiranim institucijama, muzejima i galerijama u Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i mnogim drugim zemljama. Članica je ULUS-a, ULUBIH-a i DivArt-a.

Izložbu „Plava pilula“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 7. februara 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 21 čas. Ulaz je slobodan.

 

Autor: Life magazin