na vrh

Promocija knjige 'Hram belih konja' slikara Miše Kravceva

FOTO: Nenad Gajić
FOTO: Nenad Gajić

Pred brojnom prestoničkom publikom, održana je promocija nove knjige čuvenog beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva “Hram belih konja” u izdanju izdavačke kuće Blum. Jedno je sigurno-novi roman Miše Mihajla Kravceva neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Hram belih konja čita se u jednom dahu i prosto nagoni čitaoca u duboke emocije i uvlači ga u svet u kome se dešava radnja.

Pročitajte još: Na 15. Kondenzu publika će imati priliku da pogleda devet predstava

I pored toga što je napisan u ritmu najuzbudljivjih akcionih filmova, ovaj roman itekako ima dubinu i poruku, uostalom kao i svi romani ovog autora, počevši od Proleća jednog lava, koji su mnogi poredili sa Malim Princom, Egziperija. Radi se o propasti jedne civilizacije i nastanku druge, sa svim onim ljudskim osobinama, ili slabostima, koje u takvim situacijama izbijaju na videlo. Roman je pun akcije, intriga, borbe za vlast i moć, ubistava, seksa i erotike, droge i raznih poroka i pokazuje kako su sva krizna vremena u istoriji bila na neki način slična, uključujući tu i današnje.

FOTO: Nenad Gajić

Svi likovi, razradjeni su psihološki savršeno i do detalja, kao uostalom i čitav jedan novi svet koji je autor stvorio u ovom romanu i koji je maestralo dočarao uz veliko znanje i poznavanje istorije. A dinamiku same radnje, dopunski čini neizvesnijom i veliki broj, najneverovatnijih obrta, koji teraju čitaoca da strepi zajedno sa glavnim junacima. “Hram belih konja” napisan je za samo mesec dana, a sam autor ističe da je sve vreme dok je pisao i pripremao Priču o Harfi, imao u glavi i naslov i radnju “Hrama belih konja”

Kravcev je do sada našoj i inostranoj javnosti bio pre svega poznat kao slikar, zavidne medjunarodne reputacije, a od januara sledeće godine, biće i zvanično uvršćen u Oksford enciklopediju. Do sada je napisao četiri romana.