na vrh

Prolećni ukus fest u Beogradu: Festival domaće hrane i pića u subotu u Metropolu

Hrana FOTO: Unsplash
Hrana FOTO: Unsplash

„Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka paleta domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.

Posetioci „Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti doživljaj. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog piva! Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade tradicionalni džemovi…

FOTO: Unsplash

Maštu razigranih ukusa zagolicaće polutvrdi dimljeni sir sa pistaćima, orasima, suvom šljivom i aronijom, zatim maslinovo ulje aromatizovano ljutom paprikom i belim lukom, hladno cedjeno ulje od bundeve i maka, sušeni paradajz u maslinovom ulju. Nezaobilazni su i beskvasni voćni hleb, ali i vino.

U bogatom programu festivala, biće održan panel na temu “Za korak ispred - za bezbednu i kvalitetnu hranu”, ali i brojne radionice i predavanja popularnih food blogera, koji će vam predstaviti svoje kulinarsko umeće i preneti svoje znanje u spremanju integralnih peciva na najjednostavniji način. Saznaćete i kako da iskoristite sve ono što nam pčele daruju, kroz radionicu “Svi darovi košnice – od meda do otrova”.

Najmlađi će naučiti kulinarske tehnike, i to na radionici “ Na radost svima” food blogerka “Bakina vanglica” i  deca. Ukus fest

Priznanja, Najbolji Ukus Srbije, specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti „Grand Prix“ festivala.

Posetioci će biti nagrađeni, jer ih očekuju brojna iznenađenja i pokloni. „Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren od 11 do 20 časova, a ulaz je besplatan!

Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada, Privredna komora Srbije i Turistička organizacija Beograda.

Autor: Promo tekst