na vrh

Prva revija održive mode: Publika uživala u modelima Igora Todorovića, Verice Rakočević i Tamare Jarić

Modeli Igora Todorovića FOTO: Fabrika
Modeli Igora Todorovića FOTO: Fabrika

U svečanoj sali Skupštine grada, u organizaciji agencije Fabrika,  održana je prva velika modna revija održive mode u Srbiji. Svoje modele su prikazali srpski kreatori Igor Todorović, Verica Rakočević i Tamara Jarić. 

Ova modna revija jeste bila na neki način „istorijska“, ali će je sigurno svi pamtiti po odličnoj atmosferi. Svaki model ova tri kreatora ispraćen je gromoglasnim aplauzom, a kreatori ovacijama.

Model Igora Todorovića FOTO: Fabrika

Cilj ove revije, bio je, pre svega promocija održive mode koja je već omasovljena u celom svetu i kojom se, bar u nekom procentu, bavi većina svetskih kreatora. Održiva moda jeste pokret, ali je postala imperativ u sklopu borbe za očuvanje planete. Po zvaničnim statistikama, 10 odsto štetnih gasova koji zagađuju planetu proizvodi modna indistrija. Želja organizatora bila je ne samo da javnost upozna sa pojmom i značajem održive mode, već da se ona počne da se primenjuje i u Srbiji, sa namerom da će zahvaljujući velikom ugledu koji imaju Verica Rakočević, Igor Todorović i Tamara Jarić, kao i njihov rad na održivim kolekcijama dati primer i ostalim srpskim modnim kreatorima i kućama. Sudeći po medijskoj kampanji i reakciji publike, ovaj cilj će vrlo brzo biti ostvaren.

Model Igora Todorovića FOTO: Fabrika

Na kraju svake modne revije, kreatori se nisu samo poklonili publici, već su dali i svoje viđenje održive mode i način na koji su je primenili u svojim kolekcijama, što je dodatno pojasnilo pojam održive mode koja ima brojne aspekte i mogućnosti.

Model Tamare Jarić FOTO: Fabrika

Kao dokaz da su organizatori i modni kreatori uspeli u svom „pionirskom poduhvatu“ je ogromno interesovanje i prisustvo medija i brojni intervjui koje su kreatori dali nakon revije.

Model Verice Rakočević FOTO: Fabrika

Iako su na reviji prisustvovale brojne poznate ličnosti, ono što je možda i najveći utisak je da su kreatori i njihove kolekcije bili glavne zvezde večeri.

Model Verice Rakočević FOTO: Fabrika

Igor Todorović FOTO: Fabrika

Verica Rakočević FOTO: Fabrika

Tamara Jarić FOTO: Fabrika

Autor: Life magazin