na vrh

'Gospođo, ja sam u vas neizlečivo zaljubljen, oduvek si bila moja više nego što sam ja svoj': Stihovi Mike Antića su i danas inspiracija!

FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash

Svako od nas se prepoznao makar u jednoj njegovoj rečenici, koje odišu snažnim emocijama. Niko kao on nije znao tako divno da ređa ljubavne stihove, koji su ostavili neizbrisiv trag. Predivne izjave ljubavi, poruke koje ohrabruju, teše i motivišu da budemo svoji, autentični, večita deca u duši i zaljubljeni sanjari. Za sve ovo je zaslužan Miroslav Mika Antić, a Life magazin vam donosi neke od njegovih najlepših citata.

"I kad se jednom u dubokoj starosti sretnemo u nekom domu penzionera, pa pred Novu godinu ili neki drugi praznik odigramo zajedno jedan valcer ili tango, i zaljubimo se jedno u drugo 3681. put, neka i to bude samo prva ljubav i nijedna više"

"Nisam osećao da diram u tuđe ni kada te prvi put videh i poželeh. Oduvek si bila moja više nego što sam ja svoj, i više nego si i sama svoja"

FOTO: Unsplash

"Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće"

"Čitave noći lutao sam oko stanice, i razgledao vozove što odlaze i dolaze. Imao sam dovoljno vremena da mirno o svemu razmislim. Gospođo, ja sam u vas neizlečivo zaljubljen"

"Zavoli trag moga osmeha na rubu čaše, na cigareti, i blatnjav hod duž ulica koje sigurno nekuda vode. Bićemo suviše voljeni ili suviše prokleti. Budi uz mene kad odem"

"Čudna je ta zemaljska ljubav, rekao sam joj. Izgleda sve je, ipak, samo u prepoznavanju"

"Nema na svetu dve iste srede, dva ista utorka, ista petka. Sve nove ljubavi drukčije vrede, živi se svaki put ispočetka"

"Treći put kad se zaljubiš, izbriši obe ranije. Nek treća bude prva. Nek peta bude prva. Nek stota bude prva, ako se pošteno diše. Kad ljubav brojiš do jedan, onda je ima najviše"

FOTO: Unsplash

"Ne bojim se ja zuba, zubi su mekši od usana. Zubi ujedaju za trenutak, a usne za celi život"

"I zato, sve što ti je strano posmatraj blagonaklono. Jer i tvoje je rasuđivanje, jer i tvoje je delanje za nekog nasilje i bol"

"Onoga koga je lepota zanosa usmrtila, lepota zanosa će i roditi"

"Pronađi nove svetove i izatkaj im nebo. I podari im vazduh da žive i da dišu"

"Čim pustimo igračku iz ruke ona prestaje da se igra"