na vrh

Najveći tim bilding - Serbia Business Run 29. septembra na Adi Ciganliji uz Idu Prester i bend Lollobrigida

FOTO: Raša Aleksić
FOTO: Raša Aleksić

Najveći tim bilding događaj u našoj zemlji Schneider Electric Serbia Business Run biće održan u četvrtak 29. septembra na Adi Ciganliji. 

Pročitajte još: Stara planina avantura života zasve istinske ljubitelje prirode

Srce događaja je trka od 5 km u kojoj se zaposleni takmiče za najbrži tim, najbržu koleginicu i kolegu, najfit kompaniju. 

FOTO: Raša Aleksić

Na osnovu velike potrebe da doprinesu očuvanju životne sredine organizatori su svoju misiju usmerili ka tome da Serbia Business Run za 5 godina postane prvi najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv. Ovaj ambiciozni cilj biće postignut korišćenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela i reciklažnog sistema. 

Takođe, trka je po prvi put uvela koncept "CO2 offset" tako što će pretpostavljenu količinu utrošenog CO2 na trkama nadoknaditi sađenjem adekvatne količine zimzelenih stabala. Ova kampanja realizuje se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac sa dugoročnim ciljem da društveno najodgovornije kompanije kroz svoje donacije doprinesu da se do kraja 2025. godine zasadi 100.000 stabala. 

Brojke sa ovogodišnjih trka ohrabruju - iskoristivost na održanim trkama u Novom Sadu i Subotici je bila 100 kilovat sati iz solarnih panela, a reciklirano je preko 40 kg PET ambalaže odnosno 9 kg limenki.  

Za najbolju žurku posle istrčanih 5 km biće zadužena Ida Prester i bend Lollobrigida.

Autor: Life magazin